De beste tips voor een weekend in MaastrichtMaastricht wordt toch wel gezien als de meest populaire stad van het zuiden. Het heeft sfeer, gezelligheid, onbevangenheid, ga zo maar door. Reden dus om eens een bezoekje te brengen aan deze bourgondische stad! Of je nu van shoppen, cultuursnuiven, eten, drinken of wandelen houdt, in Maastricht kan het allemaal. Het is perfect om een weekend naar Maastricht te gaan. In twee dagen kun je namelijk genoeg doen en zien. Combineer een bezoekje aan de stad bijvoorbeeld met een mooie wandeling op de Sint Pieter. Of combineer een van de vele hippe boetiekjes met een terrasje aan de Maas. Voor de beste tips voor een weekendje in Maastricht lees je snel verder!

Wat mag je zeker niet missen?

Hou je van kunst en cultuur? Dan is het Bonnefanten is een museum dat zeker een bezoekje waard is. Het is een museum voor moderne kunst met prachtig antiek, indrukwekkende zilveren schilderijen, beelden en beelden. Het museum is vooral bekend om zijn collecties middeleeuwse beeldhouwkunst, Zuid-Hollandse schilderkunst en hedendaagse kunst. Houd je meer van de stad verkennen? Dan kun je ervoor kiezen om door de vele leuke straatjes te gaan slenteren. Je komt vast en zeker een aantal leuke winkels en restaurants tegen! Denk bijvoorbeeld eens aan de stijlvolle Stokstraat, het Jekerkwartier, het sfeervolle Wyck en de Grote Straat. Uiteraard hoort bij een bezoek aan de stad ook een pauze met een hapje en een drankje. Dan zijn er gelukkig veel opties. Je kunt bijvoorbeeld gaan eten op het Vrijthof, de Markt of in een van de vele kleine zijstraatjes.

Waar ga je slapen?

Tijdens je verblijf in Maastricht wil je natuurlijk slapen op de mooiste, meest comfortabele en bijzondere plekken. Of het nu gaat om overnachten in een luxe kasteel of slapen in een trendy en luxe hotel in de binnenstad, Maastricht heeft voor ieder wat wils! Houd je van luxe overnachten? Dan is het Kruisherenhotel het overwegen waard. Laat je verwennen in een vijfsterrenhotel in een 15e-eeuws kloostercomplex en dineer in de oude kerk. Geniet van het uitzicht door de prachtige glas-in-loodramen in je design hotelkamer! Houd je toch meer van een modern hotel? Ga dan naar het Design Hotel. Geen kamer is hetzelfde in Design Hotel in Maastricht. Geniet van Limburgse gastvrijheid achter de historische gevel in een supermodern interieur. Tevens is het hotel centraal gelegen, als je over de brug loopt, ben je zo in het historische centrum van Maastricht! Slaap je liever wat meer buiten de stad of in de omgeving van Maastricht? Dan is een taxi Maastricht onmisbaar. Met een taxi Maastricht ben je zo in de stad! Met een taxi MMaastricht hoef je niet voor eigen vervoer te zorgen!Leave a Reply

Your email address will not be published.