Betekenis van processierups – Betekenis van…Een processierups is een insect dat zich tijdens de zomer vooral in bomen bevindt. In Nederland zijn eikenprocessierupsen het meest voorkomend, aangezien ons land vooral veel eikenbomen kent. U heeft wellicht al eens te maken gehad met processierupsen toen u jong was. Veel kinderen hebben namelijk wel eens bultjes gehad van dit dier, wat erg vervelend en irriterend kan zijn. Wilt u weten hoe u moet eikenprocessierupsen om moet gaan? Lees dan verder.

Aanraking

Wanneer u in aanraking komt met een processierups is de kans groot dat u last krijgt van jeuk, bultjes en zelfs oogklachten. Dit komt omdat deze rups vele brandhaartjes heeft die uw huid irriteren bij aanraking. Wanneer u merkt dat u in aanraking bent geweest met een processie rups dient u zo snel mogelijk uw huid en ogen goed te spoelen met lauw water. Hierna kunt u het beste de brandharen verwijderen van uw huid met plakband. Plak deze hier goed op en trek het er voorzichtig vanaf, zo verwijderd u efficiƫnt en snel deze vervelende haren. Krab of wrijf nooit eroverheen! Dit is heel verleidelijk, maar maakt het alleen maar erger. De klachten zullen over twee weken vanzelf verdwijnen.

Nest

Wanneer u er achter komt dat er een nest van deze insecten in uw boom is kunt u beter zo snel mogelijk een bedrijf inschakelen die deze verwijderd. Deze nesten zijn namelijk niet alleen vervelend voor uw huid, ze maken de boom waarin ze leven vaak ook dood. Wanneer u huisdieren heeft of vee heeft rondlopen in de buurt van de boom dient u ook zo snel mogelijk een bedrijf in te schakelen. De processierupsen zijn namelijk erg slecht voor de gezondheid en het welzijn van uw veen. Veel van deze bedrijven werken met spoed, u kunt ze dus erg snel laten verwijderen.Leave a Reply

Your email address will not be published.