Betekenis van laseren – Betekenis van…De laser is een relatief jonge uitvinding. In 1960 werd de eerste werkende laser naar voren gebracht. Laser is eigenlijk een afkorting voor Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation. De werking van een laser is een beetje lastig om te begrijpen als je niet echt iets hebt met natuurkunde, maar we zullen het zo simpel mogelijk uitleggen. Als je fotonen (lichtdeeltjes) oplaadt met stroom, dan zenden deze energie uit in de vorm van licht. Dit licht wordt samengedrukt in een straal. Door onder andere spiegels en lenzen kan een laser met radiogolven worden versterkt om uiteindelijk schadelijk te zijn om bijvoorbeeld iets te snijden. Lasers zijn dan ook te vinden in niet-schadelijke sterktes tot aan sterktes die zelfs op afstand gevaarlijk zijn om in de buurt te zijn vanwege de sterke radioactieve golven of fel licht (zoals bij lassen). Een aantal voorbeelden vindt je hieronder.

Lasercutten

Een schadelijke vorm van de laser is bijvoorbeeld lasercutten. Met lasercutten heb je een laser die sterk genoeg is om door een dunne houten plaat heen te snijden. Met een computer bepaal je van te voren wat de laser precies uit moet snijden, en daarna wordt de laser bestuurd zonder dat je iets hoeft te doen. Op deze manier kun je bordjes of decoratieve objecten uitsnijden, maar ook bijvoorbeeld onderdelen om iets (tijdelijk) te repareren.

Ogen laseren

Ook kun je bijvoorbeeld je ogen laten laseren. Door je ogen te laseren heb je geen bril of lenzen meer nodig. Het klinkt raar maar in zekere zin is dit hetzelfde als lasercutten, alleen minder sterk. Door de juiste sterkte laser te gebruiken wordt het hoornvlies in zekere zin bijgeslepen. Daardoor valt het licht weer op de juiste manier en kun je weer zien.

Laserontharing Sittard

Het scheren van lichaamsbeharing kan een zeer stressvolle taak zijn. Om te zorgen dat dit een minder intensieve taak wordt kan er ook gebruik worden gemaakt van een bedrijf zoals laserontharing Sittard. Bij laserontharing Sittard zorgen ze in meerdere sessies ervoor dat jij je niet meer met scheren bezig hoeft te houden. Wat de laser hiermee gericht kapot maakt zijn de haarzakjes van de plek die jij wilt behandelen.Leave a Reply

Your email address will not be published.