Betekenis van disposable – Betekenis van…Disposable, wat is het nu precies? Een moeilijk woord voor iets heel makkelijks. Disposable houdt namelijk niets meer in dan wegwerp baar. Het is een ander woord daarvoor. Wegwerpspullen zie je tegenwoordig overal, het wordt steeds populairder. Zeker wanneer je onderweg bent is dit handig, want als het voorwerp leeg of gebruikt is dan kun je het weggooien. Toch zien we disposable verpakkingen ook steeds meer in webshops. Zo heb je deze verpakkingen bijvoorbeeld voor sigaretten of mixdrankjes. Ook in de horeca, op festivals en in de zorg duikt disposable op.

 

Horeca

Disposable in de horeca? Yes, we zien het tegenwoordig volop. Bestel je een afhaalmaaltijd? Dan heb je dit altijd in disposable verpakkingen, zodat je de verpakkingen na het eten makkelijk kunt weggooien. Bovendien is het op die manier gemakkelijk bezorgen. Ook om te bezorgen bestaan er nog speciale disposable bakken. Zo kan alles netjes in de bestelbus worden gezet, zonder dat het omkiept onder het rijden. Je hebt disposable voor de horeca in een ruim assortiment. Wil je duurzaam suikerriet, bamboe, papier of karton? Het is er tegenwoordig allemaal. Denk aan wegwerpbestek, bekers en bakjes.

 

Festivals

Op het festival even lekker wat te eten halen bij een van de vele foodtrucks? Dan krijg je ook altijd een disposable verpakking. Zo kan het daarna in de prullenbak worden gegooid zodat jij verder kunt met feesten. Wil je liever thuis feesten, maar ben je de drank vergeten te halen? Of was het een spontaan idee? Dan kun je op drankbezorgd.nu drank bestellen. Het goede nieuws is dat de webshop drankbezorgd.nu binnen 30 minuten bij je aan huis staat met de bestelde drank. Ideaal, toch? Let op: dit is in de regio Zuid-Limburg het geval. Je kan natuurlijk door heel het land bestellen, maar als je ergens anders dan in Zuid-Limburg woont dan duurt het ietsje langer.

 

Zorg

In de zorg is disposable wat anders dan op en festival of in de horeca. Waarom? Disposable wordt in de zorg veel gebruikt als wegwerpbare kleding. Dit is heel handig voor bezoekers in het ziekenhuis, maar ook voor dokters, verpleegkundigen, chirurgen en mensen met andere medische beroepen. Deze kleding gaat verspreiding van ziektes tegen en zijn ook speciaal ontworpen om eenmalig te gebruiken. Denk hierbij aan plastic overschoenen of een chirurgisch masker.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published.